Ballastblokken voor het Rotterdams Havengebied

Stapelbetonblokken als contra-gewicht en betonplaten

Onze klant in het Botlek-gebied heeft een grote brandblusinstallatie gebouwd om in noodgevallen brand snel te kunnen bestrijden en blussen. Deze brandblusinstallatie bestaat uit een grote staalconstructie boven het opslagterrein van tankcontainers.

Ballast

Voor de stabiliteit van de staalconstructie diende er contra-gewicht aangebracht te worden. Deze extra ballast konden wij leveren in de vorm van maatwerk betonblokken die aan de poten van de brandblusinstallatie plaatsten.

Voor de ballast hebben wij in totaal circa 45 stapelbetonblokken in diverse maten en gewichten gebruikt.

Betonplaten

Daarnaast mocht Stapelbetonblokken.nl ook een aantal betonplaten leveren. Deze doen dienst als bevestigingsondergrond voor de bekabelingsgoten. Voor dit doel en de verwachte belasting van de betonplaten adviseerden wij betonplaten met afmeting 120 x 80 x 12 te gebruiken.

Het project is naar volle tevredenheid uitgevoerd en ziet er netjes uit.

Advies nodig?

Megablokken of stapelbetonblokken zijn voor tal van doeleinden te gebruiken. Overweegt u uw volgende constructie met stapelbetonblokken te realiseren en kunt u wel wat advies gebruiken? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden van megablokken in uw specifieke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Details project

  • Aantal: +50

  • Soorten: Betonblokken en betonplaten voor grote brandblus installatie

  • Locatie: Botlek