Megablokken

Wij leveren een ruim assortiment betonnen megablokken (ook wel lego blokken van beton genoemd) in allerlei verschillende type en maten.
In het onderstaande overzicht ziet u de verschillende betonblokken. Alle formaten mega blokken zijn verkrijgbaar met of zonder nokken.

Flexibel bouwen met megablokken

Megablokken, ook wel stapelbetonblokken of Legoblokken genoemd, hebben nokken aan de bovenzijde die gelijk zijn aan de uitsparingen die zich aan de onderzijde van de blokken bevinden. Daardoor zijn ze eenvoudig te stapelen, maar net zo makkelijk ook weer te demonteren.

U kunt uw constructie daardoor verplaatsen of aanpassen wanneer u daar behoefte aan heeft. Dat maakt bouwen met megablokken niet alleen kostenefficiënter dan traditionele constructiemethoden, het is ook duurzamer en minimaal net zo betrouwbaar.

Mogelijke toepassingen van megablokken

De grote betonblokken zijn eenvoudig toe te passen wanneer u behoefte heeft aan een -al dan niet tijdelijke- keerwand, opslagbox of sleufsilo. Maar megablokken zijn ook uitermate geschikt voor de aanleg van scheidingswanden, damwanden of een aanrijdbeveiliging voor laden en lossen. Dankzij de brandwerende eigenschappen is de constructie tevens brandwerend.

Advies nodig?

Stapelbetonblokken.nl adviseert u graag over het gebruik van megablokken. Of u nu een vraag heeft over de mogelijke belasting, uw ondergrond of wanneer u niet zeker weet welke betonblokken passen bij uw behoefte. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

De voordelen van megablokken

Wanneer u een nieuwe constructie op uw terrein wilt bouwen, heeft u de keuze uit tal van materialen. Waarom zou u dan kiezen voor mega blokken? Wij noemen enkele voordelen:

Flexibel

Megablokken zijn niet alleen inzetbaar voor tal van constructies, zij zijn volledig op maat te stapelen. Daardoor zijn gebouwen en muren van (nagenoeg) iedere afmeting mogelijk.

Sterk in iedere opstelling

Met megablokken weet u zeker dat uw constructie staat als een huis. De betonnen blokken kunnen in iedere gewenste lengte geplaatst worden. Eventueel kan een wand versterkt worden met T-stukken wanneer deze een grote afstand overbrugt. Wanneer u behoefte heeft aan nog meer stevigheid in de wand, kunt u er ook voor kiezen de betonblokken ‘dwars’ te stapelen. Met stapelbetonblokken kunt u een hoogte bereiken van ± 6 meter.

Waardevast en duurzaam

De mega blokken behouden hun waarde. Dus wanneer u op een bepaald moment besluit uw constructie weer af te breken, kunt u de blokken weer verkopen. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om ze opnieuw voor een ander doel in te zetten.

Geen fundering nodig

Voor het bouwen met mega betonblokken is in de meeste gevallen geen fundering nodig. Een volledig vlakke ondergrond volstaat. Dat maakt het gebruik flexibel en u bespaart op de kosten van een fundering.

Brandwerend

Voor bepaalde bedrijfstakken is brand een reëel risico. Door de brandwerende eigenschappen van stapelbetonblokken hoeft u zich geen zorgen te maken dat een eventuele brand overslaat naar aan- of nabijgelegen gebouwen of compartimenten.