900 stapelbare betonblokken voor keerwanden

Keerwanden bij autorecycling bedrijf in Brabant

Toen een autorecycling bedrijf in Brabant hun terrein opnieuw ging inrichten, hadden zij diverse keerwanden nodig. Deze besloten zij te laten bouwen door Stapelbetonblokken.nl.

Stabiliteit in de wanden

In totaal zijn er voor het bouwen van de verschillende keerwanden maar liefst 900 megablokken gebruikt. Daarmee was het één van onze grootste projecten tot nu toe. Gezien de lengte van sommige van deze wanden was het hier en daar noodzakelijk om steunberen, ook wel steunpoten genoemd, te plaatsen om de stabiliteit van de muur te bevorderen.

Een goede ondergrond

De keerwanden voor dit autorecycling bedrijf bouwden wij op een ondergrond die door de klant perfect was voorbereid. Aangezien ieder van de 900 stapelbare betonblokken van 160 x 80 x 80 gemiddeld 2400 kilogram weegt, was het erg belangrijk om een stabiele en voldoende dragende ondergrond te hebben bij dit project.

Uiteraard dient de bodem altijd vlak en stabiel te zijn voor het bouwen met megablokken. Wanneer de stapelbare betonblokken ongelijk geplaatst worden, kan dat immers resulteren in klempunten in de betonblokken wand. Bij een groot project als dit, levert dat behoorlijke risico’s op.

Wij adviseren onze klanten daarom altijd gebroken puin in de ondergrond voor de megablokken te verwerken in combinatie met bijvoorbeeld een laag asfalt of betonplaten.

Tevreden met het resultaat

Het plaatsen van de 900 stapelbetonblokken was een behoorlijke klus, waar wij wekenlang mee bezig zijn geweest. Het resultaat mag er echter wezen. Deze klant beschikt nu over een perfect aangelegd terrein met voldoende keerwanden die ook nog eens brandvertragend zijn. Dat laatste was een vereiste van de brandweer.

Advies nodig bij uw volgende project?

Stapelbare betonblokken of megablokken zijn er in verschillende soorten en maten. Zij zijn dan ook voor veel doeleinden in te zetten. Overweegt u uw volgende constructie met stapelbetonblokken te realiseren of weet u niet of megablokken geschikt zijn voor uw project? Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden in uw specifieke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

Details project

  • Aantal: +900

  • Soorten: meerdere soorten betonblokken

  • Locatie: Noord Brabant